Intrekken

Uw UZI-pas is een soort elektronisch paspoort. Bij een vermoeden van misbruik, bijvoorbeeld door diefstal, moet u uw UZI-pas daarom intrekken.

Intrekken van uw UZI-pas doet u online: gemakkelijk en snel

U kunt bij ons 24 uur per dag en zeven dagen per week online uw pas intrekken.
Wat heeft u hiervoor nodig?

  • Uw pasnummer.
  • Uw intrekcode. Deze intrekcode staat in de pincodebrief die aan u is toegestuurd.


Spoed

Indien de intrekking spoed vereist, kunt u het beste zelf online uw pas intrekken. Gaat dit niet? U kunt ons in dit geval ook bellen met een verzoek om een spoedintrekking.

  • Houd het pasnummer bij de hand.
  • Bellen kan op werkdagen tussen 09.00 en 17.00 uur naar 070 – 340 6020, kies optie 5.


Heeft u de intrekcode niet (langer) in bezit?

U kunt ook een verzoek tot intrekking indienen per e-mail. Dit verzoek wordt door ons binnen vier uur afgehandeld. Het verzoek moet dan wel door ons zijn ontvangen op werkdagen tussen 07:30 en 16:00 uur. Dient u een verzoek in ná 16:00 uur? Dan wordt het de volgende werkdag door ons in behandeling genomen.

  • Vul - afhankelijk van uw rol - één van bijgaande formulieren in en onderteken het. Daarna kunt u het ingevulde formulier scannen en toesturen per e-mail naar intrekken@uzi-register.nl. 
  • Gebruik hiervoor altijd een jpg of pdf-bestand, in deze formaten kunnen geen veranderingen worden aangebracht.
  • Stuur met het formulier een kopie van een geldig identiteitsbewijs (ID) mee. Dit is het kopie ID van een aanvrager/wettelijk vertegenwoordiger of van de pashouder.

Stuur u liever geen kopie ID toe? U kunt de mail ook elektronisch ondertekenen. Dan hoeft u geen kopie identiteitsbewijs toe te voegen.

Meer weten?

Hebt u vragen over het intrekken van uw UZI-pas? Neem dan contact op met de servicedesk via telefoonnummer 070 – 340 6020, optie 5.