• Waarom staat mijn naam niet volledig op mijn UZI-pas?

  Dan is uw naam te lang voor het invoerveld.

 • Waarom staat alleen de geboortenaam op de UZI-pas vermeld?

  Uw geboortenaam is de naam die u bij geboorte is gegeven. Deze is in principe uw hele leven hetzelfde. Gebeurtenissen als een huwelijk of echtscheiding zijn niet van invloed op uw geboortenaam. Bij een dergelijke wijziging in uw burgerlijke stand hoeft de UZI-pas niet te worden aangepast. Ook op uw identiteitsdocument staat altijd uw geboortenaam vermeld. Bij de uitgifte van uw UZI-pas door Dynalogic, ontvangt u de pas alleen als de naam op uw UZI-pas overeenkomt met die op uw identiteitsdocument.

 • Waarom kan er maar een specialisme op een UZI-pas worden opgenomen?

  Het moet altijd duidelijk zijn vanuit welk specialisme een handeling wordt uitgevoerd. Bij één specialisme per pas kan hierover geen onduidelijkheid bestaan.

 • Wat moet u doen als u (op korte termijn) specialist wordt of uw specialisme wijzigt?

  Op basis van uw specialisme heeft u met uw UZI-pas toegang tot bepaalde patiënteninformatie. Het is belangrijk dat het juiste specialisme op uw UZI-pas staat. Wijzigt uw specialisme? Dan bent u verplicht dit aan het UZI-register door te geven. Het UZI-register controleert uw gegevens bij het BIG-register.

  Hoe pakt u dit het beste aan?

  • Bent u sinds kort specialist? Dan heeft u twee mogelijkheden:
   - U blijft uw huidige pas gebruiken met daarop alleen het basisberoep, tot u de vernieuwingsbrief ontvangt. De pas die u dan aanvraagt bevat automatisch het nieuwe specialisme.
   - Wilt u een pas met het nieuwe specialisme, controleer eerst of dit specialisme is aangetekend in het BIG-register. Als dat zo is, trek dan uw huidige pas in. Een uur na het intrekken van uw pas, kunt u een nieuwe pas aanvragen. Binnen 7 dagen krijgt u bericht dat u een afspraak kunt maken om de pas te laten bezorgen. Let op: zodra u uw oude pas intrekt, werkt deze niet meer.
  • Bent u geen specialist meer, maar staat uw specialisme nog wel op uw UZI-pas? Dan is de informatie op uw UZI-pas niet meer correct. Trek u uw UZI-pas in en vraag een nieuwe UZI-pas zonder specialisme aan.
  • Bent u specialist, maar verandert uw specialisme? Dan is de informatie op uw UZI-pas niet meer correct. U trekt de UZI-pas met het oude specialisme in en vraagt een UZI-pas met het nieuwe specialisme aan.
 • Wat kan iemand met een gestolen of gevonden UZI-pas?

  Nagenoeg niets. Na drie foutieve invoerpogingen van de PIN en drie foutieve invoerpogingen van de PUK is de UZI-pas definitief geblokkeerd en onbruikbaar. De kans dat iemand met 6 pogingen de juiste PIN raadt bij een PIN van minimaal 6 karakters is zo goed als onmogelijk.

  De UZI-pas is beschermd tegen allerlei vormen van manipulatie om uitlezen van het geheugen te voorkomen en zal bij detectie van inbraakpogingen zichzelf onbruikbaar maken.

  Verder moet de pashouder het verlies direct melden bij het UZI-register en de UZI-pas intrekken. Intrekken kan 24 uur en zeven dagen per week.