• Kunnen we de kaartlezers die de organisatie al heeft ook voor de UZI-pas gebruiken?

In principe kunnen alle PC/SC* en ISO 7816** gestandaardiseerde kaartlezers worden gebruikt. Het is belangrijk om de kaartlezers voorafgaand aan de implementatie grondig te testen, zeker als ze niet voorkomen op de lijst van ondersteunde kaartlezers in de documentatie van AET SafeSign. De kaartlezers die zijn getest vindt u onder ‘Supported and Tested Smart Card Readers’ in SafeSign-IC-Standard 3.0 Windows Product Description. De stappen om te testen staan in de handleiding Installeren UZI-pas en kaartlezer.

* PC/SC staat voor Personal Computer Smartcard interface die interoperabiliteit van smartcards, smartcardreaders en pc’s mogelijk maakt. Meer informatie.
    ** ISO 7816 bestaat uit een serie standaarden. Voor kaartlezers zijn de eerste drie delen van belang die de afmetingen, elektrische contacten, signalen en transmissie beschrijven.