• Wat moet ik in Internet Explorer configureren voor gebruik van de UZI-pas?

Na installatie van de kaartlezer, driver en SafeSign Middleware kunt u met Internet Explorer (en andere browsers) gebruikmaken van de UZI-pas om bijvoorbeeld in te loggen op een website. Standaard controleert Internet Explorer niet de status van de certificaten die op de beveiligde website worden gebruikt. Vandaar dat het van belang is om controle van de lijst met ingetrokken passen (CRL) aan te zetten.

Windows 7
    Klik START en kies Configuratiescherm. Kies Internet Opties.
    Windows 8
    Ga naar Tegeloverzicht, typ de tekst 'Config'. Kies Configuratiescherm. Open Internet Opties.
    Windows 10
    Klik vergrootglas, typ de tekst 'Config'. Kies Configuratiescherm. Open Internet Opties.

Kies in Internet Opties het tabblad Geavanceerd. Scroll naar het gedeelte Beveiliging en vink de volgende opties aan: ‘Controleren of de server een certificaat heeft ingetrokken’; ‘Controleren of de uitgever een certificaat heeft ingetrokken’. NB: In geval van een Engelstalige Windows-versie dienen de Engelstalige tegenhangers gebruikt te worden.”

• Werkt de UZI-pas met Citrix en thin clients?

Het gebruik van Citrix of Windows Terminal Server in combinatie met de UZI-pas levert in principe geen problemen op. Er zijn wel een aantal voorwaarden:

• De kaartlezer moet op de thin client (bij voorkeur via USB) aangesloten worden en de device driver moet op de thin client geïnstalleerd worden.
    • Op de Citrix of Windows Terminal Server moet de SafeSign Middleware software geïnstalleerd worden.

Het UZI-register verleent geen ondersteuning bij het gebruik, installatie en configuratie van Windows Terminal Services of Citrix producten.

• Hoe installeer ik een EXE-bestand?

Bij het installeren van een UZI-pas en de bijbehorende kaartlezer moet u een installatiebestand (.EXE) op uw computer installeren. Dit gaat als volgt:

• Klik op het EXE-bestand.
    • Kies voor ‘Uitvoeren’.
    • Volg de aangegeven stappen.
    • Kies bijvoorbeeld voor het bureaublad als locatie om de bestanden uit te pakken, dan kunt u deze altijd weer makkelijk terugvinden.
  • Hoe pak ik een ZIP-bestand uit?

Voor het openen van een ZIP-bestand heeft u een programma nodig als WinZIP. Deze zit meestal standaard in Windowspakketten. Het unzippen gaat als volgt:

• Klik op het ZIP-bestand.
    • Kies 'Openen'.
    • Pak het ZIP-bestand uit, bijvoorbeeld op uw bureaublad.
    • De map ‘UZI’ wordt vervolgens automatisch aangemaakt.